Vijf minderjarigen aangehouden in jeugdinrichting aan de Galgendijk in Kortgene

Kortgene – In een jeugdzorg instelling aan de Galgendijk in Kortgene zijn in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.00 uur vijf minderjarigen aangehouden.

Zij worden ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht in het pand waar zij verblijven en ook medewerkers te hebben bedreigd. Voor hun eigen veiligheid besloten de medewerkers zich in te sluiten in een kantoorruimte en daar de politie te bellen.

Meerdere agenten, onder wie een hondengeleider, zijn naar het adres gegaan. Toen zij binnenkwamen in het pand en het de jongeren duidelijk werd dat zij zouden worden aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex werden de vijf erg agressief en begonnen zij ook de agenten uit te schelden en te bedreigen. Ze sloegen en schopten de politiemensen. De agenten gebruikten pepperspray om de minderjarigen aan te kunnen houden.

Over de grens
De vijf aangehouden verdachten zitten nog vast in het politiecellencomplex. Ze worden vandaag gehoord over de verschillende feiten waarvan zij verdacht worden. Door jeugdzorginstelling Juvent is aangifte gedaan van bedreiging en vernieling. Ook de agenten doen aangifte van het door de jongeren gebruikte geweld tegen hen.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. In dit geval zijn de jongeren over een grens gegaan, niet alleen bij de politie, maar ook bij de medewerkers van de instelling. Over die grens gaan, wordt niet geaccepteerd. Politie-onderzoeken met betrekking tot geweld tegen hulpverleners worden met voorrang opgepakt en het OM eist zwaardere straffen. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen zij naar voren en gaan ze de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Bron: Www.politie.nl