Gewapende overval op supermarktketen Lidl aan de Tramstraat in Sas van Gent

Sas van Gent – Donderdagmorgen omstreeks 08.00 uur werd een filiaal van supermarktketen Lidl, aan de Tramstraat in Sas van Gent, door twee mannen overvallen. Even voor 08.00 uur verrasten zij een chauffeur die de winkel bevoorraadde en bedreigden hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De man is gedwongen naar binnen te gaan in de winkel waar ook andere personeelsleden aanwezig waren. Zowel de chauffeur als een van de personeelsleden hebben een klap gehad van een van de daders. Hierdoor hebben zijn minimale verwondingen opgelopen.

Toen alle personeelsleden binnen in het pand waren zijn ze vastgebonden door de twee overvallers. Dit gebeurde nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen. Een van de personeelsleden is gedwongen een geldbedrag uit de kluis te halen. De hoogte van het geldbedrag is niet bekend. Dit hebben de daders meegenomen.

Na de overval zijn de twee onbekende mannen gevlucht via een brandgangetje achter de Lidl. Vermoedelijk zijn ze in de richting van het Schulpenpad in Sas van Gent gelopen. Daar in de buurt stond vermoedelijk een vluchtauto klaar. Op dit moment heeft de politie de twee daders nog niet te pakken.

Onderzoek
Direct is een onderzoek gestart toen de melding bij de politie binnenkwam. Door agenten is intensief gezocht naar de twee mannen die mogelijk in een donkergekleurde auto zijn weggereden. Een hondengeleider is ingeschakeld en ook de politiehelikopter heeft geassisteerd bij het zoeken naar de overvallers. Omdat het misdrijf zo dicht bij de grens met België plaatsvond en de overvallers spraken met een duidelijk Belgisch accent, zijn ook Belgische politiemensen in kennis gesteld. De grensovergangen in de buurt zijn enige tijd afgesloten geweest zodat passanten konden worden gecontroleerd.

Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie vraagt getuigen om zich bij ons te melden. Hebt u iets verdachts gezien ten tijde van de overval, in de periode daarvoor of daarna? Dan wordt u vriendelijk verzocht om contact met ons op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Als u uw informatie liever anoniem deelt, dan kan dat via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of het telefoonnummer (0800-7000) van Meld Misdaad Anoniem.

Bron: Politie.nl