Getuigen gezocht van scooterdiefstal op de Nieuwe Burg in Middelburg

Middelburg – Afgelopen nacht hebben twee jongens op de Nieuwe Burg geprobeerd om een scooter te stelen die daar geparkeerd stond. De eigenaar ziet het gebeuren en voorkomt dat de dieven met zijn scooter wegrijden.

Als de eigenaar van de scooter na middernacht naar zijn geparkeerde scooter loopt, ziet hij twee jongens aan zijn scooter morrelen en ermee weglopen. Vervolgens rent hij naar die gasten toe en roept dat zij van zijn scooter af moeten blijven. Opgeschrikt door deze actie zet een van de dieven zijn scooter aan de kant van de straat en springt achterop een andere scooter die staat te wachten en rijdt weg. De tweede verdachte pakt zijn eigen scooter en rijdt zijn kompanen achterna linksaf de Korte Burg in.

Twee aangiftes
Gealarmeerde agenten ontdekken ter plekke dat ook nog aan een andere scooter gerommeld is. Kennelijk hebben de verdachten geprobeerd om deze scooter eveneens mee te nemen. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan van poging diefstal en vernieling.

Signalement
Alle drie de verdachten dragen op dat moment donkere kleding en hebben een capuchon dichtgetrokken over hun gezicht. Hun leeftijd wordt geschat tussen de 15 en 16 jaar en hebben een normaal postuur met een lengte tussen de 1.70 -1.80 meter. De jongen die achterop de wegrijdende scooter springt, heeft een donker uiterlijk (mogelijk Surinaams/Antilliaans).

Hebt u informatie?
We zijn op zoek naar getuigen die afgelopen nacht tussen 00.00 en 01.00 uur op de Nieuw Burg bovengenoemde jongens hebben zien rommelen aan scooters. Ook willen wij graag spreken met mensen die de verdachten aan de hand van het opgegeven signalement herkennen en weten waar zij nu zijn. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 het meldingsformulier van M.

Bron: Politie.nl