Veelgestelde vragen

Mogen jullie mij zomaar op de foto zetten?
Wanneer wij als fotograaf op de openbare weg staan, dan mogen wij alles fotograferen en publiceren. Wij proberen te voorkomen dat de slachtoffers in beeld komen, gebeurt dit wel en het slachtoffer is herkenbaar in beeld dan publiceren wij de foto niet. De mensen die er om heen staan en staan te kijken, die maken zelf de keuze om op de openbare weg te gaan staan.

Wat doet de fotograaf als die als eerste ter plaatse komt, fotograferen of eerste hulp verlenen?
Een fotograaf bekijkt eerst de situatie, zij kijken of er al geholpen word, zij kijken of ze nog kunnen helpen. Als dit het geval is dan gaat de fotograaf eerste hulp verlenen. Wanneer er al genoeg hulp is dan gaat de fotograaf foto’s maken.

Waarom mogen persfotografen onder een afzetting door en wij niet?
Als persfotograaf kan je een perskaart hebben. Deze laten wij als fotograaf aan de politie zien en hiermee kunnen we vaak doorlopen bij een afzetting. Af en toe kan deze toegang geweigerd worden en dan staan wij op dezelfde plek als de omstanders. Bij gevaarlijke situaties word een persfotograaf niet doorgelaten dit om onze eigen veiligheid.

Gaan de fotografen ook naar heftige incidenten en hoe gaan zij daar mee om?
Als fotograaf maak je altijd wel heftige incidenten mee. Een fotograaf maakt dit vaker mee, maar dit betekend niet dat de fotograaf hier niet aan terug denkt. Vaak wordt een ernstig incident besproken onder de collega’s.

Ik wil een reactie plaatsen onder een van de nieuwsberichten maar dit kan niet hoe doe ik dit?

Helaas is het niet mogelijk om reacties te plaatsen op de website van BKTMedia, dit komt door de vele reacties door mensen die spam gerelateerde dingen plaatste. Ook werden er veel automatische reacties geplaatst. Wilt u wel een reactie plaatsen dan kan dit op de reactiepagina.

Mocht je zelf nog vragen hebben dan kunt u deze stellen via het contactformulier.